16 пъти осъждан мъж, който излежава в Белене ентата си присъда, се сдоби с още едно наказание. 
Рецидивистът бе осъден за кражба, извършена през април 2010 година. Именно към този момент присъдите му наброявали 16, а 6 години по-късно броят им вероятно е нараснал.
Впрочем самият редовен престъпник писал през август 2015 година писма до Районната прокуратурата в Русе и до Апелативната прокуратура във Велико Търново. В тях той признавал за кражбата на модерен велосипед и подробно описвал начина, по който го отмъкнал и продал. В многократните си писмени обръщения крадецът дори призовавал да бъде осъден. Така и стана близо 6 години след кражбата.
Престъпникът се сдоби с още 1 година затвор в актива си, след като получи по-ниска от предвидената по закон санкция. Той бе наказан за това, че през пролетта на 2010 година забърсал велосипеда от жилищен вход в района на училище „Отец Паисий“. Няколко дена рецидивистът обикалял отключените блокове, защото от практиката си знаел, че по етажите има оставени колелета. Заплюл си велосипеда „Драг“, но преди да го открадне, започнал да звъни на апартаментите на етажа. Отворил му само един мъж, когото престъпникът помолил за милостиня, а човекът излязъл състрадателен и му дал 7 лева. Добрината обаче не разколебала плановете му да отмъкне набелязаното на втория етаж колело. Вечерта по тъмно се върнал и го отнесъл, после показал плячката на сестра си, а на следващия ден успял да я спазари за 150 лева на Кооперативния пазар. По-късно се оказало, че реалната стойност на велосипеда била 210 лева.
За стореното рекордьорът по присъди бе наказан с 1 година строг затвор, но решението може да се обжалва.