В ролята на „Ловци на грешки“ са влезли от три години ученици от три 11 класа - Б, Г и Д, в СОУ за европейски езици. Идеята е на тяхната преподавателка по български език и литература Снежана Данова, която провокира момичетата и момчетата още от 9 клас да снимат с телефоните смешни и нелепи грешки в надписи, обществени табели, реклами, менюта и пр. 
Колекцията от грешки вече е набъбнала сериозно и гимназистите възнамеряват да я представят пред съученици, учители и граждани. За целта те са направили сценарий на мултимедиен сериозно-забавен спектакъл „Ловци на грешки“, който ще покажат на 26 януари от 19 ч в зала „Русе“. Техни партньори ще бъдат ученици на преподавателя по китара в Училището по изкуствата Иван Кочев, които ще добавят своя музикален коментар към нелепостите. 
„Станахме „ловци“ на грешките, които ни връхлитат отвсякъде. А защо го правим? Защото вярваме, че може да реагира на грешката само този, който е грамотен. Разбрахме, че да си грамотен, не означава да знаеш правилото наизуст, а да виждаш грешките“, убедени са единадесетокласниците.