Благотворителен концерт в помощ на русенчето Ясен Партинов ще се състои в зала „Култура“ на улица Цариброд“ в събота, 23 януари. В него ще участват пианистът и преподавател в Националното училище по изкуствата Евгени Желязков и ученикът от НУИ Николай Желязков /пиано/, както и кларинетистът Мартин Чуров и тенорът Дилян Близнаков. Те ще изпълнят творби на Хендел, Моцарт, Шопен, Верди, Пучини и други класици. Концертът с начало в 18.30 ч се прави с цел да се съберат средства за подпомагане на лечението на ученика от НУИ Ясен Партинов. 
Ясен идната сряда ще навърши 11 години, а в момента е на лечение във френска клиника към института „Гюстав Руси“ в Париж. Той вече втора година храбро се бори с тежко заболяване и смело понася сеансите на химиотерапия. Момчето е във Франция заедно с майка си, Мирела Партинова, която миналата година бе сред победителите във фотоконкурса „Запази духа на Русе“.
Близките и приятелите на Ясен се надяват русенци да откликнат и да подпомогнат лечението на момчето. За събиране на средства е открита и дарителска сметка в Райфайзенбанк, IBAN BG76RZBB91556666450. В кампанията за набиране на парите, нужни за лекуването на русенчето, се включиха училища, институции, отделни русенци, а Училището по изкуствата направи няколко арт акции, като отделно отпусна сумата от 1000 лева.