„Форд Мотър къмпани“ представи изцяло новия „Форд S-MAX“ - стилния и иновативен наследник на новаторския 7-местен спортен мултифункционален автомобил. 
„S-MAX напипа струната на клиентите в Европа - хора, които търсят място и практичност, но никога не биха си се представили в типичен семеен ван“, заяви Стивън Одел, изпълнителен вицепрезидент глобален маркетинг, продажби и услуги на „Форд Мотър къмпани“. 
Над 400 000 автомобила „S-MAX“ са намерили собствениците си в Европа, откакто „Форд“ проправи път на новия автомобилен клас - спортен мултифункционален автомобил - и спечели титлата Автомобил на годината през 2007 г. 
Харизматичният силует
на „S-MAX“ и отличителната линия на прозорците са сега още по-неустоими, допълнени от дневните LED светлини и стопове. 
Отвътре зрелият, изискан и динамичен стил включва скулптурирана централна конзола, която се спуска от горния инструментален панел; алуминиева лайсна над жабката и амфитеатрално разположени седалки на втория и третия ред. Светлият и просторен интериор се допълва от стъклен панорамен покрив по цялата дължина на автомобила и седалки с по-тънки облегалки за повече място. 
В интериора са използвани приятни на допир материали и декоративни шевове. Материалите са устойчиви на износване и са използвани специални покрития, които не задържат петна. 
Наличен в конфигурации с 5 и 7 места
изцяло новият „S-MAX“ е удобен и функционален. Системата за лесно сгъване на седалките помага всяко от задните места да се сгъва до равен под с помощта на бутон. Системата за лесен достъп позволява преминаването от втория до третия ред седалки с един жест. 
Идеалната температура вече може да се постигне по-бързо с усъвършенстваната вентилационна и климатична система, която осигурява по-голям въздушен поток, а същевременно е по-тиха. Осъзнавайки, че задните пътници в „S-MAX“ очакват същия комфорт като тези отпред, „Форд“ им предоставя възможността да избират собствени настройки на климатика, благодарение на допълнителните контролни уреди и отделната климатична система. 
Допълнителните шумоизолационни материали, новите уплътнения на вратите и технологията в покрива за потискане на вибрациите с магнитна маса допринасят за по-добрата обезшуменост в купето. „S-MAX“ се отличава с първите в сегмента отопляеми и вентилирани мултиконтурни седалки, които предлагат масажната функция „Active Motion“. 
Новият „S-MAX“ предлага и електронно регулируем по дълбочина и височина волан и запаметяваща функция на шофьорската седалка. Също за първи път в „S-MAX“ се предлага и отопляем волан. 
Новият „S-MAX“ използва камера, радар и ултразвукови сензори
които осигуряват над 16 забележителни технологии за шофиране, които ви помагат при управлението на автомобила и запазването на безопасността му, сред които:
Асистентът за превенция на сблъсъци задейства спирачките, ако регистрира възможен сблъсък с автомобил отпред - първо алармира със звуков сигнал, след това изписва предупреждение на челното стъкло 
Адаптивните LED фарове настройват ъгъла на фаровете спрямо пътните условия
Незаслепяващите дълги светлини засичат, ако има автомобил отпред, независимо от посоката му на движение, и пренасочват светлината, която би могла да ги заслепи
В помощ на паркирането идват сензорните технологии в новия „S-MAX“ - Система за перпендикулярно паркиране, Система за излизане от паркомясто, Странична помощ при паркиране и Предупреждение за страничен трафик.
Другите технологии в помощ на водача, налични в новия „S-MAX“, са: Индикация за мъртвия ъгъл, Разпознаване на пътните знаци, Система за спазване на лентата и Засичане на умора у водача. 
Новият „S-MAX“ въвежда в сегмента Технология с разделена предна камера, която прави преодоляването на кръстовища и места с ограничена видимост по-лесно и безопасно чрез използването на камера в предницата на автомобила, покриваща 180 градуса. Адаптивният круиз контрол използва насочен напред радар, за да запазват водачите зададеното спрямо предния автомобил отстояние. 
Новият Интелигентен асистент за скоростта подобрява настоящия Адаптивен ограничител на скоростта, като позволява на водачите да заложат максимална скорост и настроят ограничението на скоростта спрямо информацията, получена от Системата за разпознаване на пътните знаци и навигацията. 
С новия S-MAX 
в Европа дебютира прецизната система на „Форд“ за адаптивно управление
което прави преодоляването на пътища със завои удоволствие. Системата оптимизира отзивчивостта на волана, постоянно променяйки съотношението между управлението и предните колела според скоростта на автомобила. При по-ниска скорост, като паркиране или маневриране в тесни пространства, автомобилът е по-маневрен и завива лесно. При по-висока скорост системата помага на „S-MAX“ да реагира по-плавно и прецизно на командите на водача. 
Новото задно окачване с интегрална връзка помага за подобряване на водещото в класа удоволствие от управлението с конфигурация от по-леки алуминиеви компоненти и осигурява повече динамика и значително подобрява возията и рафинираността - особено за седящите отзад. 
За първи път в „S-MAX“ се предлага Интелигентната система на Форд за задвижване на всички колела, която осигурява превъзходно пътно поведение и сцепление. 
2.0-литровият дизелов TDCi двигател е със 120 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия, като се предлага и във вариант със 150 и 180 к.с. с механична или автоматична Powershift трансмисия с двоен съединител. 
Системата за активно термоуправление подобрява времето за загряване
и по-бързо достигане до върхова ефективност и намаляване на СО2 емисиите. 
Бензиновите двигатели включват икономичния 1.5-литров EcoBoost, 160 к.с. и механична скоростна кутия и 2.0-литровия EcoBoost с 240 к.с. и автоматична трансмисия. 
СО2 емисиите и икономичността на „S-MAX“ са подобрени и посредством Интелигентното регенеративно зареждане и автоматична Старт-Стоп система. Аеродинамичната облицовка в пода на автомобила и Активните клапи в предната решетка подобряват аеродинамичната ефективност, оптимизирана при 400-часови тестове във въздушен тунел. 
„S-MAX“ е проектиран да ви закара до вашата дестинация не само спокойни, но и в безопасност. Каросерията е по-здрава, благодарение на използването на повече ултраздрава стомана и предлага допълнителни системи за активна безопасност, които за първи път включват и странични въздушни възглавници за втория ред седалки. 
В резултат на всичко това „S-MAX“ бе 
отличен с максималните 5 звезди за безопасност
от независимата организация Euro NCAP. 
Стабилността на автомобила е подобрена посредством контрола на завиване и накланяне на каросерията, които настройват въртящия момент и спирачките така, че водачът да запази контрол. 
Традиционният инструментален панел отстъпва място на опционален 10-инчов дигитален дисплей с анимиран аналогов скоростометър и оборотометър. Потребителите могат да персонализират настройките на дисплея и 3D графиките на дигиталния дисплей за уникално и интерактивно преживяване. 
8-инчовият HD тъчскрийн на централната конзола позволява на водачите да управляват системата SYNC 2, която приема и гласови команди за телефона, аудиосистемата, климатика и навигацията. 
SYNC 2 се предлага също със Системата за помощ при аварийни ситуации, която директно свързва пътниците в автомобила с оператора за спешна помощ в случай на инцидент на съответния за региона език. 
За първи път „S-MAX“ се предлага с отваряне на багажника без ръце, а само с помахване на крак под задната броня.
За контакти и повече информация: „Мото-Пфое“-Русе, бул.“Липник“77, тел.082 845 235,082 845 251