Не съм мислила по този въпрос. Имам си ценностна система и план за живота не до края на 2016 г. Ще видим… Така вицепрезидентът Маргарита Попова отговори на въпрос дали ще се кандидатира за президент, ако зад нея застане силна партия, предаде репортер на БГНЕС.

Малко по-рано и държавният глава коментира темата като заяви, че е твърде рано да се обявяват кандидатури. „Всеки, който си мисли, че ще води 10 месеца кампания, вместо да свърши нещо смислено за народа, със сигурност ще бъде наказан от народа. На есен ще дойде и времето да се правят президентски избори, ако се занимаваме, обаче цялата година само с тях, ще разочароваме гражданите”, каза по темата Плевнелиев.

По повод на драмите във ВСС, Попова попита риторично:„Със смяната на представляващия ВСС ли трябва да се занимава цялата нация, с есемеси ли?”

„От толкова година нацията ни е разделена. Ако не се вземат мерки, ще видите какво ще се случи скоро с това разделение. Докато не намерим съгласие, никакви реформи няма да имат резултат. Колко СМС си писали, на кого, защо са сменили представляващия във ВСС… Трябва да сме малко по-интелигентни, трябва да се занимаваме с това какво обединява нацията, на кой позволяваме да поражда вражда, агресия и насилие. Това е перфектен план за разединение на нацията”, заяви Попова и призова: „Стига с това разединение, то ще ни убие”.

Според нея някои страни защитават националните си интереси по-тихо, други - по-агресивно. Трябва да се научим доблестно и ние да защитаваме националните си интереси, смята вицепрезидентът.

Попова бе запитана и дали президентската институция е единна, на което отвърна: „Нашите роли са различни, моята работа е да съветвам да казвам ясно и категорично какво мисля по възложените ми сфери. По много от нещата се допълваме с държавния глава”, каза лаконично тя.

Президентът Плевнелиев, пък бе запитан дали има роля в преждевременно прекратяване на мандата на началника на отбраната. Той обясни, че това е съвместен процес, като в него участва и президент, има своята роля, наясно съм с това какво се случва. Важно е какви ценности ще има началникът на отбраната”, смята Плевнелиев. Партньор съм в този процес и той ще бъде доведен до успешен край с правителството и министъра, обобщи той.