Смяна на адвокати в предпоследния момент посече старта на дело за неправомерно получени субсидии по проект на Европейския съюз.
Според прокуратурата 38-годишният Мартин К. успял да се сдобие с над 52 000 лева, като спечелил поръчка с  неверни документи. Той е предаден на съд за това, че между февруари 2013 и януари 2014 година в Борово кандидатствал с лъжлива оферта по обществена поръчка за „Закупуване на екипировка за групите за пресъздаване на  народни обичаи“. По нея се предвиждало да бъдат закупени народни носии, музикални инструменти и аудио-визуално оборудване. А целта била да се даде тласък за развитието на туризма в боровската община. В подадените декларации обаче Мартин представил неверни сведения, с което управляваната от него „Техгруп“ ЕООД успяла да се впише в изискванията. 
Вчера мъжът заяви пред съда, че ден по-рано е освободил досегашния си адвокат и вече иска да го представлява друг. Новият му повереник обаче бил болен, за което свидетелствал и медицински документ и така Мартин останал без защита. А тъй като той има право на адвокат, а исканият от него защитник отсъства по уважителни причини, съдът сметна, че няма как да гледа делото. Затова отложи старта на процеса за след 2 седмици.