Съдът на втора инстанция наказа по-сурово сипещ обиди мъж заради това, че се нахвърлил словесно върху човек, направил забележка на приятелката му.
Случаят е от 14 август 2014 година, когато стопанка решили да разхлади кучето си, като му даде да пие вода от обществената чешмичка в Парка на младежта. В същото време разхождащ се в парка човек искал да си напълни вода в бутилки. Той се възмутил и направил забележка, че животното не може да пие от чешмата, защото тя се ползва и от малки деца. Жената на свой ред му възразила и започнала кавга.
Като свършила аргументите, дамата повикала по телефона приятеля си, чието пристигане след няколко минути рязко променило съотношението на силите. Окрилената жена отново демонстративно подканила кучето си да пие вода от чешмата, а това предизвикало нова порция възмущение у недоволния мъж. Така конфликтът пламнал с нови сили. Пенсионер наблизо проследил спречкването, а когато чул, че дошлият на помощ приятел се заканва да пребие дръзналия да не се съгласи, че кучетата и хората трябва да пият вода от една чешма, подал сигнал на тел.112 и скоро пристигнали полицаи.
На първа инстанция гневният кавалер се отърва само с 1500 лева глоба и 500 лева обезщетение за пороя от обиди и закани. Решението обаче бе обжалвано, а окръжните съдии промениха първоначалната присъда. Според тях грубиянът заслужава 4-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок, както и 1000 лева глоба за това, че нарекъл непознатия „нещастник“, „боклук“ и му се заканил с побой. През трите години съдът го задължи да работи или учи, както и да плати 1000 лева обезщетение на засегнатия, който претендираше за 5000 лева. Той обаче бе оправдан да е нарекъл жертвата си „мухльо“. Присъдата може да се оспори и пред Върховния касационен съд.