Двама 16-годишни младежи са задържани за побоя над осмокласника в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ Исаак Енчев, съобщи ОДМВР. Работата по разкриване на момчетата в Първо РПУ е завършила и материалите са изпратени в прокуратурата за определяне на наказанието им.
Побоят на китариста в Музикалното училище бе нанесен на 4 януари в 16.30 часа под моста до магазин „Практикер“. По думите на 14-годишния ученик пред „Утро“ той бил застигнат от две по-големи момчета, едното от които му забило силен удар в стомаха, а после му счупил носа с юмрук. Другият младеж не участвал пряко в боя, но стоял до приятеля си за респект. Инцидентът е можел да завърши много по-зле, ако пребитият осмокласник не бил успял да избяга.
По-късно същият нападател ударил без причина шамар на съученик на битото момче пред Музикалното училище и бил идентифициран по профила си във Фейсбук. Това е 16-годишният Й.Н., който се е занимавал с бокс. След подадена от Исаак и баща му Емил жалба в Първо РПУ боксьорът и приятелят му били задържани.