Ще си търся правата докрай, заяви вчера в редакцията на "Утро" Али Али, който в четвъртък следобед бе нападнат от четирима роми на кръговото до Дунав мост. Поредната скандална агресия на пътя бе описана във вчерашния брой на "Утро" под заглавие "Преследване с клаксони и присветване завърши с ромски бой на Дунав мост".
Аз не съм циганин, но цигани ме биха, уточни потърпевшият.
Али, приятелката му, негов приятел със съпругата си пътували със "Субару" към Дунав мост по бул."България". Малко преди 15 часа той видял зад колата му да идва зелен "Фолксваген Шаран", който изпреварва отдясно и отляво, изпреварва и него и започва да кара с 40 км/ч. 
Тръгнах да го изпреварвам и шофьорът на шарана ми показа среден пръст, а след това започна да ми присветва, разказа Али.
Той стигнал до кръговото в края на бул."България" и спрял. Понеже колата му няма климатик, прозорците били смъкнати. В това време приближил ром, който го ударил и му спукал веждата. Останалите трима роми също започнали да се опитват да го бият през прозореца, като същевременно му счупили с паве предното стъкло и страничното огледало.
Включих на някаква скорост и потеглих, за да избягам от по-голям бой, но съм улучил задната и се блъснах в шарана. Тогава хората наоколо се развикаха и ние застанахме до колите да чакаме полиция, уточни Али и категорично заяви, че всички пътуващи в русенската кола са били българи, а не цигани за разлика от четиримата мъже от шуменската кола и жената с тях. 
Искам да кажа още, че дежурният дознател не си е свършил работата, защото докато аз съм бил в Спешно отделение, той ги е освободил след разпит във Второ районно да отпътуват за Германия. Аз обаче си извадих медицинско свидетелство и ще ги съдя, независимо къде се намират, зарече се Али Али.