Компютърни пирати забъркаха „Утро“ във фалшиво обявяване на грипна ваканция. Публикация на вестника от 28 януари 2014 година бе пусната в интернет като актуална новина и бързо стана една от най-споделяните връзки сред русенските тийнейджъри, а регионалният инспекторат на МОН и Районната здравна инспекция се оказаха под обсада. Учители, родители и журналисти запалиха телефоните на двете институции за повече информация.
Атаката явно е била добре планирана, защото рано сутринта млади компютърни специалисти опитаха да хакнат сайта на инспектората на МОН и да обявят чрез него грипна ваканция.    
След като акцията не успя, бяха впрегнати социалните мрежи, където извадената от онлайн архива публикация на „Утро“ отпреди две години се разпространи като пожар в склад за хартия, без никой да си направи труда да види датата на материала.
Специална група във Фейсбук „ДЪРВЕНА ЗА РУСЕ!“ пък подклаждаше огъня с послания до кмета Пламен Стоилов да съдейства за грипна ваканция. Тийнейджърите пуснаха и снимки на мобилните си телефони, на което се виждаха получени и изпратени SMS-и със сърцераздирателни вопли да се обяви поне малка почивка „докато нивото на снега спадне“. 
Грипна ваканция няма и няма да има. Дървена ваканция също не се предвижда - достъпът до училищата е осигурен и стаите са добре отоплени. Учебните занятия продължават, заяви категорично началникът на просветния инспекторат Димитър Райнов.
Няма повишена заболеваемост, обясни и директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова.