Съседка постигна поне на първа инстанция удовлетворение за понесените от комшийката обиди.
Инцидентът е от края на юли, когато в Николово семейството на обидената започнало да строи гараж в дворното им място, което пък било непосредствено до границата между техния имот и този на отколешната им неприятелка. Впрочем жените били в лоши отношения от около 10 години именно заради спорове за границите на имотите им. 
Докато засегнатата съседка стояла с две свои приятелки на беседката в двора, комшийката с явно раздразнение от строителството излязла и на висок тон я нарекла „ненормална, крадла и мошеничка“. А в съпровод с обидите правела въртеливи движения с ръка около главата си. Затова обидената жена я даде на съд и поиска 2500 лева обезщетение.
Огнената дама заяви, че не се чувства виновна и помоли съдът да я оправдае. Магистратите взеха под внимание, че жената е вдовица и работи, но пък е обидила на всеослушание с не една и две думи неприятелката си. В крайна сметка я освободи от наказателна отговорност и я глоби с 1500 лева. Освен това я осъди да плати на публично обидената съседка още 1500 лева обезщетение. Присъдата може да се обжалва.