Осмокласник в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ е пребит без причина от боксьор в Спортното училище. Един от ударите счупил носа на Исаак Енчев, вследствие на което дишането на момчето силно се затруднява и се налага да му се направи спешна операция. В момента 14-годишното момче се чувства по-добре, но още не може да се отърси от преживения ужас.         
Миналия понеделник следобед китаристът Исаак се прибирал пеш вкъщи от училище. Около 16.30 под жп моста срещу магазин „Практикер“ усетил, че зад гърба му вървят две момчета.
Едното ме спря и ме попита дали познавам някакво момиче. Докато кажа не, той ме удари силно с юмрук в корема и ми заповяда да продължа с тях напред, разказа вчера битият ученик. По пътя двамата нападатели поискали пари и цигари, а когато заложникът им отвърнал, че не пуши и няма пари, непознатите казали, че ще го изпратят до дома му. Поисках да ме оставят да се прибера, защото усещах, че по пътя ще ме бият още, но същото момче се извъртя към мен и ме удари силно в носа, след което рукна кръв, обясни Исаак. Веднага след този удар той хукнал да бяга и двамата нападатели го последвали, но единият се спънал и паднал, което ги забавило.
Осмокласникът успял да се прибере в дома си, където го посрещнала майка му. Като видяла сина в кръв, жената онемяла, но успяла да спре кръвотечението от изкривения нос и се обадила на съпруга си на работа.
Като чух, че синът ми е пребит, изпаднах в ярост, защото не можах да си обясня кой ще посегне на една тихо и скромно дете, но бързо се овладях и се прибрах вкъщи. Сутринта заведох Исаак в Спешно отделение в Многопрофилната болница, където той веднага бе опериран, а след седмица изписан, допълни родителят Емил Енчев. Той обясни още, че синът му с нищо не е провокирал нападателите си, просто двете момчета са искали да покажат надмощие над слаботелесното му дете. 
В сряда около 10.30 часа преди репетицията на китарния оркестър към Музикалното за изпълненията на легендарната група „Бийтълс“, чийто концерт бе снощи, Исаак и негови съученици били пред училището. В това време момчето видяло нападателя си да разхожда ротвайлер на каишка и застинало.
Момиче от компанията се изплаши от вида на кучето и нервно се изсмя, но побойникът помисли, че друг съученик му се присмива и му удари шамар, след което си тръгна, обясни Исаак.
Един от учениците в Музикалното се сетил, че е виждал профила на нападателя във Фейсбук и оттам открил името му и че е ученик девети клас в Спортното училище, на 16 години и тренира бокс. 
Вчера следобед Исаак и баща му подадоха жалба при кварталния отговорник за НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Първо РПУ, за откриване на боксьора.
Не искам пари за обезщетение на сина ми нито извинение, искам да се въздейства над този боксьор да бие съперниците си на ринга, а не да раздава юмруци на улицата, защото сега Исаак се притеснява да се прибира сам вкъщи, а не искам детето ми да живее в страх, посочи бащата Емил Енчев.