Акциите на френския автомобилен производител "Рено" паднаха с 22% вчера, след като служител на профсъюза обяви, че фирмени офиси са били претърсени от полицията във връзка с разследване на измами с вредни емисии, съобщава агенция Ройтерс."Няколко офиса бяха претърсени от следователи, разследващи евентуални измами", посочи представителят на Общата конфедерация на труда (CGT) Флоран Грималди. "Ръководството не е потвърдило, че става дума за емисиите на азотен оксид, но като се имат предвид проверените сектори, мислим, че може да има връзка с тях", добави той. Акциите на "Рено" отчитат най-лошия си ден от 17 ноември 1994 г., като пазарната капитализация на компанията намаля с 5 милиарда евро.

От "Рено" обявиха, че следователите са проверявали начина, по който компанията използва технологиите за емисии на изгорели газове в допълнително разследване, което следва по-ранни проверки от страна на френското правителство. Компанията заяви, че следователите не са намерили "никакви доказателства за измамни устройства в превозните средства на "Рено".

Други производители на автомобили също пострадаха, като акциите на "Фиат Крайслер" паднаха с 10%, а тези на "Пежо" с 8.10%.