Нова премиера подготвят в операта, научи „Утро“. На 22 януари от 19 ч в салона на операта ще бъде представен мюзикълът „Казанова“ на българския композитор Георги Костов. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, който от известно време е директор на операта в Стара Загора, но продължава да работи с русенския оперен екип. 
Диригент е Владимир Бошнаков, сценограф - роденият в Русе, но живеещ в София художник Иван Токаджиев. В спектакъла вземат участие солистите Николай Моцов, Мая Владимирова, Стоян Стоянджов, Пламен Бейков, Пламен Троански, Анита Огнянова, Венета Димова, Гергана Гарвалова, Вяра Величкова, Даниела Караиванова, Теодора Чукурска, Ася Русева, Йоланта Николаева, Валентина Тодорова, както и известният в Русе като водещ, актьор и поет Илия Деведжиев. Разбира се, в постановката специално място имат оркестърът, балетът и хорът на Русенската опера. 
В самия мюзикъл една от централните музикални теми вероятно ще се стори позната на зрителите. Това е мотивът на песента „Да те жадувам“, която група „Сигнал“ превърна в шлагер. Композиторът пише песента по текст на стихотворение на Любомир Левчев. Впрочем, Георги Костов е автор и на други знакови за по-възрастните българи мелодии - един от ранните хитове на Лили Иванова „Без радио не мога“ и звънката детска песничка „Детство мое, пъстропера птица“.