46-годишният Бат Боби Матрицата предстои да се обърне към съдиите на втора инстанция от Апелативния съд във Велико Търново, от които ще поиска по-лека присъда от получената в Русе.
Борислав П. бе осъден на 10 години затвор и 60 000 лева глоба от Окръжния съд, след като през октомври 2013 година бе хванат с наркотици за над 2000 лева. Той бе заловен малко след като продал амфетамин на свой клиент. Според обвинението, рецидивистът е търгувал с наркотици, а откритите марихуана, хероин и амфетамин са били за разпространение. Дрогата бе открита в гаража му, където по дървено хаванче с чукче, части от бутилки и различни битови предмети имало следи от различни наркотици. В празни кутии от сладолед и сирене пък били прибрани десетки грамове хероин и амфетамин, а в торбичка - марихуана.
Сделките сключвал пред дома си в кв.“Дружба 2“ или в колата си, докато обикалял с клиенти кварталните улици. Продавал и на работното си място - в автосервиз под Сарайския мост. 
За поръчките имало специални кодове. Вметването в диалога на думите 5-6 минути означавало, че човек иска 5-6 грама марихуана, а с поръчката на два билета за мач или концерт всъщност се давала заявка за две топчета марихуана. Когато в разговора се споменяло „че си е забравил ключа у тях“ значи ставало въпрос за по-голяма поръчка, а ако клиентът чуе покана да мине през дома му, значи дилърът е зареден. Ако пък откаже среща, това означавало, че няма стока за продажба.
Висшистът, лежал до 2012 година в затвора пак за разпространение на наркотици, е осъждан още за вещно укривателство и изнудване.
Впрочем през април 2015 година Борислав чу в Русе далеч по-леко наказание - 4 години затвор и никаква глоба, но след като обжалва, втората инстанция върна делото заради нередности и то тръгна наново. Така Матрицата реши да смени адвоката и тактиката си, но се оказа, че това му изигра лоша шега и се сдоби със суровата 10-годишна присъда. Каква ще е волята на апелативните съдии във Велико Търново предстои да стане ясно, а заседанието по обжалване на присъдата е насрочено за 18 януари.