Зам.-кметът на Русе Иван Григоров разговаря тет а тет с футболистите на „Дунав“ преди началото на вчерашната първа тренировка. Той ги поздрави с новата година и им пожела да удържат лидерската си позиция. 
„Казах им, че целият град очаква от тях добри игри. Представянето им през есента със сигурност ще е предпоставка на мачовете им през пролетта да идват още повече зрители. Ние като общинско ръководство ще помагаме с всички сили“, заяви Григоров пред „Утро“.
А тази помощ изглежда ще е солидна, като се има предвид мащабът на плановете.
„Работим усилено по проект за електрическо осветление на Градския стадион. Теренът ще бъде ремонтиран основно. Ще си партнираме с доказани фирми, работили по националния стадион и други модерни съоръжения. Предвиждаме да поставим 5 козирки. Ще бъдат монтирани нови седалки. Секторът за гости ще бъде модернизиран според изискванията на БФС. Задължително трябва да изградим и отделен тунел откъм съблекалнята на гостуващия отбор. Каквото трябва да бъде направено от нас, ще бъде направено. Другото трябва да бъде сторено от отбора. Аз вярвам, че момчетата могат да зарадват русенци“, каза Григоров.