Още две баби закачиха няколко хиляди лева на сурвакницата на телефонните измамници, които само за осем дни вече имат четири успешни удара.
На 7 януари около 9 часа на домашния телефон на 85-годишна русенка се обадил мъж, който се представил за полицай и казал, че дъщеря й и зет й са катастрофирали, имат тежки поражения и ще бъдат закарани в София с хеликоптер, но трябват 20 000 лева. Бабата продумала, че има само 4000 лева и 120 долара, след което получила кратки инструкции: не затваряй телефона до 19 часа, за да може да те информираме за хода на операцията, а междувременно у вас ще дойде човек да вземе парите. Старицата предала сумата на мъж на около 50 години, а след това зачакала да стане седем часа вечерта. Час след като затворила телефона, бабата се обадила на дъщеря си и разбрала, че единствената реална катастрофа е за личните й спестявания.
На следващия ден в 10.30 часа на телефона на 81-годишна жена се обадил мъж, който се представил за служител от Енергото. Той съобщил, че внукът й е пострадал от токов удар и се налага да бъде откаран в „Пирогов“ за операция, но трябват 40 000 лева. Бабата казала, че има само 850 лева, които предала на „служител“ от здравната каса пред входа на блока си, който изглеждал на възраст 40-45 години, висок 180 см с руски акцент и произношение, облечен със светлокафяво палто и ушанка на главата. После старицата разбрала, че е излъгана и сигнализирала в полицията.