31-годишният рецидивист Евгени Безбородов ще чака осма присъда в ареста. Това реши окончателно Окръжният съд, след като районните магистрати задържаха родения в Тула руснак на 14 ноември, но той обжалва мярката си.
Опитният крадец отново прекрачил рамките на закона между 29 октомври и 6 ноември, когато обрал мазе на апартамент на ул.“Борисова“. От там отмъкнал каквото види - включително съдомиялна, бормашина и палатка. 
През февруари 2015 година Евгени бе осъден на 1 година и 4 месеца за кражба на автомобилни части, инструменти и детски играчки. Месец по-рано той чу 1 година и половина решетки за отмъкнати велосипеди, въдици и вещи от междуетажни площадки и мази в жилищни блокове. В кражбите му помагал неговият приятел Димитър Д., а с отмъкнатото двамата си купували наркотици. Лежал присъдата си в затвора, но бил пуснат предсрочно и отново се върнал към занаята.
Няма опасност Евгени да извърши друго престъпление ако бъде пуснат на свобода, той вече е върнал откраднатото и е съдействал изцяло на разследващите. Иска да се грижи и за семейството си, заяви адвокатът му. Самият млад мъж пък посочи, че е допуснал грешка, макар че вече бил тръгнал по правия път.
Прокуратурата обаче бе категорична, че бъде ли освободен това означава, че Евгени ще бъде на крачка от нова кражба, затова трябва да бъде в ареста.