През втората половина на 2013 година „Great Wall Motors“, партньор на българската компания „Литекс Моторс“ в производството на автомобили край град Ловеч, преустанови производството на компактния хечбек „Great Wall Voleex С10“ във всички заводи на марката по света. Независимо от добрите резултати, на които най-малкият член в семейството на „Great Wall“ се радва в България и в цяла Европа, той няма да може да се произвежда вече в завода на „Литекс Моторс“.
По-рано през годината „Great Wall Motors“ отдели като самостоятелен сегмент SUV моделите си. Компанията се фокусира основно върху пълната гама автомобили в този сегмент. Това е главната причина да се вземе решението за спирането на производството на компактния „Great Wall Voleex С10“.
Промяната в производствения фокус на „Great Wall Motors“ по никакъв начин няма да повлияе върху политиката на гаранционно и следпродажбено обслужване на всички клиенти, собственици на „Voleex С10“.
„Great Wall Motors“ (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. GWM е марката с най-популярните и най-продаваните SUV автомобили в Китай за последните 5 поредни години, както и с най-продавани пикапи за последните 14 поредни години. Компанията реализира автомобилите си „Great Wall“ в над 130 страни по целия свят, вкл. държави от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.
Новият „Great Wall H6“, който стартира производство в завода на „Литекс Моторс“ на 27.11.2013 г., е най-продаваният SUV на най-големия пазар в света - китайския.