Впечатляващият проект за Фестивален оркестър с възпитаници на Училището по изкуствата в Русе, който даде старта на миналогодишния 55-и международен фестивал „Мартенски музикални дни“, е номиниран в националната анкета „Музикант на годината“. Както русенските ценители на музиката знаят, Фестивалният оркестър се събра и по повод на 55-годишнината от създаването на НУИ „Проф.Веселин Стоянов“. Възпитаници на славното русенско Музикално училище се върнаха в града на своята младост от различни краища на света, за да станат съпричастни към едно от най-значителните културни събития в Русе и в страната - „Мартенски музикални дни“. При това всички те свириха на откриването с удоволствие и напълно безвъзмездно.
Сега русенци могат да гласуват в класацията „Музикант на годината“ за това знаково събитие. Какъв по прекрасен финал на нашия юбилей от една национална награда - признание за усилията, творческата отдаденост и уникалността на този проект, събрал творци от цял свят в името на общото им начало и Музиката, убедени са в Училището по изкуствата. 
Гласува се до края на февруари с текст: „Проектът Фестивален оркестър, осъществен по повод 55 г. НУИ „Веселин Стоянов“ - Русе в рамките на фестивала ММД“ на адрес: http://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata или само muzikant.bnr.bg. Желаещите могат да се обадят и по телефона в предаването на БНР „Алегро виваче“ във вторник вечер. Гласуването е еднократно и трябва да се посочат също име и телефон на гласуващия.