Над 50 мази в 15-етажния блок „Лермонтов“ на ул.“Борисова“ са разбити в четвъртък през нощта. Крадците са изрязали металната решетка встрани от входната врата за избените помещения, отворили са металните врати към отделните коридори, като са изкривили езиците на бравите, а след това са започнали да трошат катинарите на мазетата. Тези заключващи устройства, които са от месинг, са откраднати, взети са и халките към тях. От избите обаче не липсва нищо, освен електрически уреди и инструменти.
Взломните кражби са направени много безшумно, защото никой от живеещите в 15-етажната сграда не е чул нищо. Вероятно извършителите са непълнолетни и слаби момчета, тъй като са успели да се промъкнат в помещенията през доста малък отвор, който са направили след изрязване на решетката.
Погромът е установен от жител в блока в петък сутринта, който веднага е подал сигнал в Първо РПУ. На място са пристигнали полицаи и дознатели, които са взели отпечатъци по вратите на разбитите мази. Издирването на организирана престъпна група продължава.
Това е втората голяма избена кражба в района за броени дни и общо четвъртата от Коледа насам. Наскоро са били разбити мазите в съседния до „Лермонтов“ бл.“Некрасов“. Оттам също не е взето нищо, освен електрически уреди и инструменти. На 29 декември във вход на блок в „Здравец“ бяха взломени десет мази, от които са взети 48 бутилки с олио, комплект гедори и спортен сак. На 31 декември пък бяха разбити 24 мази в блок по ул. „Цар Асен“.