Капитанът на волейболистите става официално треньор на "Лион"

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов обяви официално, че слага край на кариерата си за представителния отбор. "Чувствам тъга. Един том от моя живот приключва днес. Можеше да приключи през 2012 г. след олимпийските игри в Лондон. Тук е моментът да благодаря на Пламен Константинов, че ме повика, че ми даде шанс. Най-вече да играя пред уникалната българска публика на европейското първенство в София. За това ще съм му благодарен завинаги." Това заяви Владимир Николов след последния мач на България на европейската олимпийска квалификация по волейбол за мъже в Берлин.

България загуби с 0:3 гейма от Франция и приключи пътя си към Рио край Берлинската стена. Но голямата загуба в този ден е тази на капитана Владимир Николов. Той изгледа мача от скамейката. Тоест загубата от Русия с 1:3 на 7 януари 2016 г. се оказа последната среща в кариерата на 38-годишия Николов. През целия 8 януари той е с мисълта за приключването на този том от живота му. А накрая не му се излизаше и от залата. Дълго даваше автографи и се снимаше с българи в "Макс Шмелинг Хале".

На въпрос на "24 часа" кога официално ще стартира треньорската му кариера, Владо Николов заяви, че и сега води тренировките на "Лион", но е постигнал споразумение с ръководството на клуба след края на сезона официално да поеме френския клуб.