Безмилостен грабител предстои да чуе присъда, след като проиграл до стотинка парите си, а безпаричието го накарало да нападне случайна жена.
Случаят е от 24 октомври 2015 година, когато осъжданият и преди Хюсеин С. пушел цигара пред игрална зала. Бил пристигнал в Русе два дена по-рано, уж за да си намери работа, но вместо с пот на челото 21-годишният младеж прекарвал дните в казина и проиграл парите си. Докато пушел цигара пред една от игралните зали, той забелязал жертвата си, която минала покрай него. Решил да я нападне и ограби, за да свърже някак двата края. Настигнал жената по пътя, ударил я силно по гърба и сграбчил дамската й чанта. От удара тя паднала на земята, но инстинктивно стиснала чантата в ръце си. Хюсеин продължил да дърпа чантата, ударил жената още няколко пъти, докато накрая успял да вземе чантата и избягал. Щом се отдалечил достатъчно, младежът я пребъркал, извадил портмонето, а чантата изхвърлил. От портфейла взел 150 лева, но не забелязал, че в него има още 750 лева и го захвърлил. Веднага след удара той влязъл в друга игрална зала, където изиграл откраднатите пари.
Хюсеин, който е задържан в ареста, вече се сдоби с официални обвинения и предстои да се изправи пред състав на Русенския районен съд. Ако бъде признат за виновен, може да бъде наказан с лишаване от свобода между 3 и 10 години.