Четирима разбойници, трима от които осъждани, набелязали жертва за обир, докато били седнали в заведение. В същата ветовска кръчма, около 18 часа на 23 декември 2015 година, се черпила и тяхна съгражданка. Престъпните умове веднага преценили, че домът й е празен и могат на воля да вилнеят из него, докато тя празнувала и изобщо не подозирала какво се случва в жилището й.
Планът веднага бил реализиран - двама от апашите останали на бойни позиции извън къщата, за да пазят от нежелани свидетели. Другите двама се разтършували из стаите и не след дълго ударили джакпота - в черна кутия от обувки, прибрана в гардероб, се натъкнали на спестяванията на жената - 250 евро и 2450 лева. Набързо натъпкали парите в джобовете си, като на дежурните двама пред къщата заявили, че са открили само 50 евро.
Впоследствие хитреците, които скрили солидната част от плячката, предложили на друг свой приятел да излязат да се почерпят. Отишли в Русе, като за превоза не се пазарили никак - платили 50 лева. Обиколили магазините, ходили да изпробват късмета си в игрална зала, а накрая си наели и хотелска стая. На следващия ден сменили гардероба си - купили си маркови маратонки и дрехи. Единият от групичката дори си направил татуировка. Още по обед обаче разбрали, че полицията ги издирва и казали на своя нищо неподозиращ приятел, който включили в разгула, че парите, които харчат с лекота, всъщност са крадени. Момчето се уплашило и веднага се разделило с престъпните си другари. Те пък се качили на влак за Варна, слезли в Дългопол, където единият имал близки, а ден по-късно отскочили да изхарчат останалите пари в морската столица.
На 26 декември доброволно отишли в полицейското управление във Ветово, където предали купените с крадени пари дрехи и обувки, както и останалите 260 лева. Два дена по-късно единият разбойник върнал 870 лева на окрадената жена, а родителите на другия се принудили да продадат колата си, за да й се издължат. От тях жената била компенсирана с още 200 лева.
Въпреки съжалението и връщането на половината отмъкнати пари, четиримата крадци, тримата от които непълнолетни и неходещи на училище, нямаше как да не стигнат до съд. На първа инстанция всички бяха осъдени условно - единият с 4 месеца, другите двама с по половин година, а опитният батко с 1 година, всеки с по 2 и 3-годишен изпитателен срок. Те бяха осъдени и да върнат на обраната жена още 1610 лева. Присъдите могат да се обжалват.