Актуалната тема от тези дни – роенето на т.нар. тролове – хора, които пишат мнения в различни сайтове за определени партии, бе коментирана в студиото на „Лице в лице” по bTV. Интернет „троловете” публикуват противоречиви, провокиращи или извън темата съобщения във Фейсбук, в онлайн дискусионни форуми, стаи за разговори, блогове, коментари към вестникарски статии с основна цел - да предизвикат емоционален отговор от другите потребители, да ги провокират или тормозят, или просто да попречат на нормалния тон на водения разговор.
Според пиар анализатора Арман Бабикян в случая се касае не толкова за обществен, колкото за морален проблем=

„Създават се групи, които изглеждат, че са от 100 000 души, а се поддържат от 5 човека. Това е бизнес, за който тепърва ще си говорим. Ефектът в крайна сметка не е толкова манипулиране на общественото мнение. „Троленето” е своеобразно поддържане на общественото мнение”, бе коментирано в студиото.

„А каква е цената на троленето”, полюбопитства Митко Цонев. „Десетина лева на коментар. Но това е слух, дали е вярно...”, отговориха гостите.
„Аз щях да ви питам и за Цветан Цветанов и щех да ви помоля да коментирате казаното от Алексей Петров пред агенция БЛИЦ, че в неделя ще бъде отлюспен от ГЕРБ”, вметна накрая на Цонев.

„Това е един от най-сигурните начини да остане Цветанов на мястото си – да каже Алексей Петров, че си отива”, заяви Арман Бабикян.