Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи сърбина Виктор Троицки с 5:7, 7:6(6), 6:2 и се класира за четвъртфиналите на първия за годината турнир. В австралийския град Бризбейн хасковлията бе много близо до загубата, но възкръсна и успя да спечели двубоя след близо 3 часа игра. На четвъртфиналите Гришо очаква победителя от срещата между Роджър Федерер и Тобис Камке, която започва в 12:30 часа.

Григор Димитров започна силно мача с ас и гейм на 15. Българинът и Троицки печелиха своите подавания, а първата точка за пробив се откри пред сърбина, но той не се възползва от нея при 3:3. При 5:5 в първия сет обаче Троицки получи възможност за пробив и скрит сетбол, а след две грешки на Димитров успя да излезе напред в резултата. Гришо не успя да направи рибрейк и първия сет приключи с успех за сърбина със 7:5.

Втората част започна кошмарно - с пробив за Троицки. Форхендът на Димитров му изневери на няколко пъти и това помогна на неговия съперник да излезе напред в резултата и да бъде близо до успеха в мача. Григор направи решителна крачка към изравняването при 3:4 и успя да достигне до пробив. Двамата докараха сета до тайбрек, който започна отлично за нашето момче, което поведе с 5:2 и застана на сервис. Българинът обаче не спеели нито едно от подаванията си. Първият сетбол бе за при 6:5 за Гришо, но той не бе реализиран. Все пак хасковлията успя да изравни резултата след 8:6 в своя полза и вкара срещата в решителен последен сет.

Последната част започна добре за Димитров, който притисна своя съперник и го затрудни максимално при подаването му. Гришо стигна до пробив при второто заставане на линията за сърбина. Хасковлията поведе с 3:1 и бе все по-близо до успех в срещата.
До края на двубоя Димитров бе безмилостен и даде само още един гейма на своя съперник. Троицки успя да спаси три мачбола, но при четвъртия капитулира. Така след 2 часа и 50 минути игра Гришо достигна до четвъртфиналите на турнира.

Виктор Троицки - Григор Димитров 7:5, 6:7(6), 2:6