В случаите, в които ставаше въпрос за интересите на русенци, депутатите от Русенския регион винаги сме намирали общ език и сме успявали да излезем с обща позиция. Така се случи с настояването за бързо решение за пътя Русе-Бяла, излязохме с обща позиция и по замърсяването на въздуха на Русе. Противодействахме на опитите да бъдат закрити определени административни структури в града. Независимо от политическата принадлежност, депутатите от Русе успяхме да намерим единомислие по всички важни въпроси, да оказваме натиск върху изпълнителната власт и да има позитивни за града решения. Това каза депутатът от Патриотичния фронт Искрен Вселинов на пресконференция вчера във връзка с отчета на дейността на парламентарната група. Патриотите са участвали в изготвянето на 47 законопроекта, един мораториум и две декларации, а лично Веселинов е участвал в разработването на 24 законопроекта и има внесени девет питания. 
Едно от основните направления в дейноста на групата е енергетиката. Направихме ДКЕВР независима комисия, избирана от парламента, но не успяхме да й осигурим необходимата финансова независимост, което е предпоставка за злоупотреби от енергийните дружества, каза депутатът. От групата са внесли предложение гласуването да бъде задължително и да има санкции за хората, които не отиват до урните, както и да се намалят наполовина субсидиите за политическите партии, като един от акцентите през тази година ще е тези предложения да влязат в сила. Веселинов подчерта, че задължителното гласуване е един от начините да се минимизира влиянието на циганските гласове и на ДПС. Имахме ред инициативи в сферата на здравеопазването, на административните реформи, на Гражданско-процесуалния кодекс. Групата бе особено активна по отношение на премахването на циганските гета и незаконните постройки, както и на така нареченото съкратено съдебно следствие. В областта на социалната политика дейността на патриотите е била основно насочена към спиране на източването на социални помощи, а в новия закон за училищното и предучилищното образование са внесени над 240 поправки. Целта е в образованието да има елемент на възпитание, да е насочено повече към християнските ценности, да има часове по родолюбие, по военно обучение. Мораториумът за износ на дървесина, който действа от 4 месеца, и приемането на декларация, признаваща арменския геноцид, са сред другите успешни постижения на парламентарната група.
За първи път в този парламент има комисия по политики за българите зад граница, на която зам.-председател е Юлиян Ангелов. Постоянната комисия се стреми да решава законодателно и чрез натиск по институции проблемите на българите зад граница. В рамките на една година те усетиха промените, както и че проблемите им вече се решават, като занапред ще могат свободно да доказват своя произход, каза Ангелов.