Арестуваният във вторник крадец на кабели от общинските пазари на „Олимп“ и в „Здравец Изток“ си купил маратонки с 40-те лева, които получил за жиците от пункт за вторични суровини. Това стана известно вчера след разпитите на 24-годишния М.И., който както „Утро“ първи писа, е криминално проявен и се препитава с кражби. Кабелите бяха откраднати на 1 и 2 февруари през нощта и по предварителна информация щетите за двата обекта бяха 1100 лева. Вчера обаче управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев уточни за „Утро“, че за нови кабели и инсталирането им са изразходвани близо 2500 лева.
Криминалисти и униформени от Второ РПУ са влезли в дирите на М.И., след като при обход на пунктовете за вторични отпадъци в един от тях намерили прясно обелени от изолацията им медни жици. По описанието на собственика на пункта полицаите се досетили за стария си познайник и го закопчали.
От разпитите се разбрало, че М.И. е автор и на още четири кражби за общо 2400 лева. Призори в деня на арестуването му - вторник, бандитът строшил катинара на гараж на ул.“Руй планина“ и задигнал оттам инструменти за 200 лева. На 7 февруари вечерта той разбил и гараж на бул.“Родина“, откъдето отмъкнал инструменти и гедоре за общо 1000 лева. От склад на автомивка на ул.“Петрохан“ на 19 януари пък М.И. откраднал пароструйка за 1100, а на 2 февруари успял да грабне GSM „Нокиа“ от седалка на БМВ, което било оставено в автомивка за миене.
С прокурорско нареждане М.И. е задържан в ареста за 72 часа, работата с него продължава.