Тенис клуб „Русе“ ще трябва да плати 7800 лева на Община Русе заради това, че между 1 юни 2009 година и 1 октомври 2012 година е използвал имоти край кортовете в Парка на младежта, с които всъщност не е имал право да се разпорежда.
Заведението и терасата, за които е спорът, са били отдавани под наем със споразумения на различни хора и са носили печалби, за които сега Общината иска да бъде обезщетена.
Районните магистрати присъдиха на местната власт исканите 7800 лева, освен това спортният клуб ще трябва да покрие и 595 лева разноски по делото. Решението обаче не е окончателно.
„Нямам представа за какво става дума. Адвокатите не са ме запознали с решението, но ако то наистина е такова, със сигурност ще бъде обжалвано“, коментира за „Утро“ председателят на тенис клуба Даниел Джумалийски.
Договорът за безвъзмездно ползване на тенис комплекса за срок от 10 години датира от април 1998 година. През 2008 обаче е подписан нов договор за  временно и възмездно ползване на част от 9000 кв.м, а именно на 8961 кв.м, за срок от 5 години. През лятото на 2013 година той изтече и не бе подновен. Ябълката на раздора се оказва метална пристройка с тераса на два етажа в близост до тенис кортовете. Там се намира въпросното барче, което Общината твърди, че не е попадало в договора и за него не е плащан наем. Въпреки това обаче клубът се е разпореждал със заведението и го е давал под наем неправомерно. Тенисистите са на обратната позиция - че за барчето е имало договор. На първа инстанция надделя Общината, но мачът продължава.