Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Бризбейн, след като се наложи с 6:3, 7:6 (10) над петия в схемата Жил Симон. Така Гришо започна 2016-а с победа и на сингъл, след като вчера стори това и на двойки. Следващият съперник на хасковлията ще бъде победителят от мача между Виктор Троицки и Стив Джонсън.

ПЪРВИ СЕТ
Гришо спечели първия сет с 6:3 благодарение на пробив в четвъртия гейм. Той направи това при първата си възможност при сервис на Симон. В предишния гейм французинът имаше шанс да пробие подаването на Димитров, но българинът спаси и трите брейкпоинта, които се откриха пред съперника му. До края на сета всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си и Григор Димитров спечели частта при първия сет поинт.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна с предимство за Симон, който спечели подаването си и след това направи пробив. Гришо обаче веднага върна пробива и след това спечели своя сервис гейм, за да изравни за 2:2. След това всеки от двамата печелеше подаването си, за да се стигне до тайбрек. В него Григор Димитров стигна до три мачбола  при 6:3, но ги пропиля и Симон изравни. След това се стигна до още една възможност на Димитров да спечели мача, но отново французинът изравни, а след това на два пъти получи сетбол. Гришо обаче изравняваше и двата пъти. След това българинът пропусна още един шанс да спечели мача, но стори това при шестия си мачбол и 12:10 в тайбрека.