Световният номер 3 Роджър Федерер за пореден път коментира настъпването на младата вълна в мъжкия тенис, сред които е и първата ракета на България Григор Димитров. В интервю преди старта на турнира в Бризбейн, Австралия, носителят на 17 титли от Шлема споредели, че задачата на топ играчите става все по-трудна с прогреса на новите звезди, сред които са още Кей Нишикори и Милош Раонич. Федерер, който е поставен под номер 1 в основната схема на турнира може да срещне на четвъртфиналите именно Димитров.

„Целта на играчи като Нишикори, Раонич и Димитров е най-сетне да се наредят сред топ 4 или топ 5 на мъжкия тенис. Затова ние, които заемаме тези позиции в момента, трябва да се постараем, за да запазим статуквото”, заяви бившият номер 1.

Швейцарецът, който ще опита да защити титлата си в Австралия коментира и представянето си през изминалия сезон.

„След като проблемите в гърба ми вече отминаха, в последната година и половина играя доста добре. Това определено ми вдъхва кураж и ми дава много повече увереност в сравнение с миналата година. 2015 определено беше за Новак Джокович, който игра изключително. Наистина е трудно да се противопоставиш на някой, който доминира по този начин и има наистина огромна увереност и самочувствие”, допълни Маестрото.