Един и същ изтъркан, но явно много добре работещ трик донесъл 5500 лева на телефонен измамник.
В понеделник в 13 часа на домашния телефон на 86-годишна жена позвънил мъж, който се представил за „д-р Митев от болницата“. Без много предисловия непознатият изстрелял в слушалката, че синът й е счупил крак на две места и трябва да се направи операция за 9000 лева. Бабата възкликнала, че има само 1500 лева, но докторът я успокоил, че й влиза в положението и тези пари ще стигнат за началното лечение, а после ще се търсят начини да се продължи. После наредил на оплетената в мрежите му жертва да опише серийните номера и номиналите на банкнотите, поискал точния адрес и казал, че изпраща доктор от здравната каса да вземе парите. 
Старицата изпълнила стриктно всички указания и чак след това позвънила на сина си, за да разбере, че е хвърлила на вятъра заделените от скромната й пенсийка спестявания.
В 15 часа вероятно същият измамник се представил по телефона на друга жена на същата възраст за „д-р Василев“. На нея пък обяснил, че дъщеря й си е счупила лошо крака и трябват 11 000 лева за златни пирони за укрепването му. Паникьосаната майка казала, че има 2000 лева и 1100 евро и сценарият дословно се повторил от предаването на сумата до обаждането на уж пострадалата дъщеря.