Пълно незачитане на забраните и увереност, че нищо няма да се случи след погазването им демонстрирал мотоциклетист, който в горещите летни нощи невъзмутимо подкарал хондата си по пешеходната улица „Александровска“, която е забранена дори за велосипеди.
На 27 август около 2.10 часа мотористът решил да мине през пешеходната зона в района на Часовника между улиците „Райко Даскалов“ и „Петко Д.Петков“. Незаконната разходка обаче била засечена от общинските охранителни камери и последвал сигнал до полицията. Изпратеният патрул заварил мотора до шадравана, а докато проверявали документите му, нарушителят се държал арогантни и цинично заявил, че „пак нищо няма да стане“ и щял да отърве глобата. Противно на очакванията му обаче, се сдобил със санкция, макар и символична - едва 50 лева. Въпреки това, за да докаже, че ще му се размине, решил да обжалва пред Районния съд.
Магистратите сурово обърнаха внимание, че стореното от него се равнява на дребно хулиганство, а освен това заради арогантното си поведение пред полицаите е можело да се сдобие с по-тежко обвинение и да стигне до прокурор. Тъй като обаче такова не му е повдигнато, няма как да получи по-тежко наказание освен глобата, която бе потвърдена. Решението може да се обжалва.