54-годишен русенец ще прекара 2 години и два месеца в затвора, затова че е шофирал кола с отнета книжка, и то в пияно състояние. Присъдата на Районния съд вчера беше потвърдена от Окръжния и Илия И. е конвоиран до затвора в София.
През 2018 година 50-годишният тогава Илия бил заловен да управлява колата си пиян, за което му е наложена условна присъда от 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, глоба от 400 лева и отнемане на книжката за 1 година и 8 месеца. В изпитателния срок обаче мъжът подкарал фолксваген с прекратена регистрация, на който поставил номера от друг автомобил. 
На 30 октомври 2020 година вечерта Илия се събрал с приятели в заведение в Сваленик и са напил се до степен, при която несвикнали с алкохола хора изпадат във вцепенен сън, след който страдат от непоносим махмулрук. Закаленият Илия обаче качил в колата си приятел и тръгнали да си допият в ресторант на Текето. След разклона за Писанец се случило логичното - пияният водач изгубил контрол над автомобила и спрял с трясък в канавката. Хора от преминаващите коли се притекли на помощ и позвънили на телефон 112. Дошлите веднага полицаи от Ветово установили, че Илия управлява нерегистрирана кола с чужди табели, а проверката с дрегел показала 3.40 промила алкохол.
За тези три престъпления Районият съд му наложил затвор за година и половина, глоба от 800 лева и лишаване от право да управлява кола за 2 години и 8 месеца при строг режим, като към това наказание му са прибавени и осемте месеца от предната присъда от 2018 година. 
Илия обжалвал в Окръжния съд, но не сполучил и присъдата му е окончателна.