„Има голяма вероятност „Берое“ да се раздели за известно време с левия си халф Антон Огнянов. Той няма да бъде освободен, а ще бъде преотстъпен до края на сезона на лидера в „Б“ група „Дунав /Русе/. Така Огнянов ще може да играе редовно“, написа „Тема Спорт“.  
„Утро“ знае за интереса на „Дунав“ към Огнянов отпреди повече от месец, но по молба на старши треньора Веселин Великов умишлено задържаше тази новина.
„Не крия, че бих искал да видя Антон като част от нашия отбор, защото съм наясно с качествата му от съвместната ни работа в „Любимец“. Опция с негово евентуално преотстъпване обаче не влиза в моите планове. Категоричен съм, че „Дунав“ няма да залага на преотстъпени футболисти. Каква ще е ползата ни, ако такива момчета играят през пролетта за нас, възвърнат формата си, а през лятото се върнат в бившите си клубове? Не виждам логика! Разговарях с Антон на няколко пъти. Той знае кое ще е най-добре за него. До края на годината трябва да стане ясно дали ще е футболист на „Дунав“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов.
27-годишният Огнянов се представи много силно за „Любимец“, когато наставник на тима беше Великов. Тогава той влезе в полезрението на „Левски“ и логично стана играч на софийския гранд. Дебютът му през 2014 година обаче беше кошмарен, тъй като получи изключително тежка фрактура в глезена. Столичани му обърнаха веднага гръб, а той се върна в родния си „Берое“, където почти няма мачове. Антон е ляв външен халф, а основното му качество е бързината.
„Дунав“ подписа договор за година и половина с второ зимно попълнение. Както вече писа „Утро“, юношата на „Литекс“ Ангел Здравчев ще се завърне в отбора след краткия си престой в русенския тим през пролетта на 2014 година. Първият играч, с когото „Дунав“ парафира, е халфът на „Банско“ Янислав Иванов.
Планираната за 27 януари контрола на „Дунав“ с „Добруджа“ /Добрич/ няма да се състои, тъй като добричлии отказали проверката. Така Веско Великов ще изведе отбора си на същата дата в проверка срещу „Оборище“ /Панагюрище/.