Ръководният елит на ДПС се стича в партийната централа на столичния булевард „Стамболийски“, съобщава „24 часа“.

Пред сградата спират автомобили с регистрационни номера от цялата страна, от които слизат лидери на местни организации на движението.

Никой не дава подробности с каква цел е сбирката, но според неофициалната информация всичко е възникнало спонтанно, след като се разбра, че лидерът на ДПС Лютви Местан може да бъде отстранен от поста още утре.

Заседание

Навръх рождения ден на председателя – 24 декември, ще се проведе извънредно заседание на Централния съвет на ДПС. Причината острите критики, отправени от Ахмед Доган към неговия приемник на шефския пост.

Поводът за гнева на Доган стана декларацията на Местан, с която движението зае страната на Турция в конфликта с Русия след като военновъздушните сили на съседите свалиха бомбардировач на Москва.

Мнение

„Ситуацията може да се изясни буквално след 2-3 часа и Местан да бъде отстранен от поста лидер на ДПС“, коментира знаково лице в организацията.

Самият председател все още не е взел отношение спрямо критиките, които Ахмед Доган му отправи.

Версии

Според сайта Bnews.bg Лютви Местан ще бъде отстранен не само от ръководството на партията, но и ще бъде помолен да напусне политиката.

Електронното издание твърди, че Местан е предизвикал гнева на Ахмед Доган, като се е опитал да овладее партията зад гърба му. Освен това е предприел политика на сближаване с Турция – нещо, на което Доган винаги се е противопоставял.