Мъж на около 35 години се отърва само с наранявания на левия крак, след като се подхлъзнал и полетял в стръмно и дълбоко дере край пещерата Орлова чука.
До инцидента се стигнало, след като във вторник по обед мъжът и негов гост тръгнали да се разхождат край пещерата. Местността е със стръмните си обрасли с дървета и храсти скатове, по които няма нормални условия за разходка. Пострадалият познавал добре района и повел приятеля си, но явно надценил възможностите си. Вероятно избраната неутъпкана и влажна пътечка му е изиграла лоша шега и младият мъж полетял надолу. Предполага се, че се е търкалял около 200 метра. Придружителят му подал сигнал за инцидента на телефон 112 и на място веднага се отзовали пожарникари, полицаи и спешни медици.
Похвални и самоотвержени били действията на един от лекарите от Спешна помощ в Две могили, който рискувал да стигне с медицинския си куфар до пропадналия човек, за да може възможно най-бързо да даде първа помощ. Медикът успял да превърже и обездвижи крака на пострадалия, след което на ход се оказали пожарникарите. Спасителната операция започнала от 13 часа и продължила до 17.30. Мъжът бил изваден със спасителни въжета по алпийски способ. 
Екипите са категорични, че той е извадил голям късмет и е цяло чудо, че се е разминал само с травми на единия си крак.