Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да вземе участие на турнира от сериите АТР 250, който ще се проведе в София в началото на февруари. Новината бе потвърдена от организаторите на турнира, които разкриха имената на участващите тенисисти.

"Щастлив съм, че толкова вълнуващи имена от големия тенис ще участват на първия турнир от ATP World Tour, който ще се проведе в София", каза директорът на Garanti Koza Sofia Open Ерхан Орал. "Направихме оферта и на Григор Димитров, но той не заяви участие в рамките на регламентирания от АТП краен срок", уточни той. Единственият вариант българската публика да види на живо Димитров през февруари е ако той поиска една от трите уайлд карти, но шансът за това изглежда минимален.

В България ще пристигнат играчи, спечелили общо 26 титли на единично. С най-високо класиране е сърбинът Виктор Троицки, който е №22 в световната ранглиста. През 2015 г. той спечели турнира в Сидни. Още трима тенисисти от топ 30 ще играят в „Арена Армеец“. Това са испанците Роберто Баутиста Агут (№24) и Гийермо Гарсия-Лопес (№27), както и италианецът Андреас Сепи, който е 29-и в подреждането на АТР.

В списъка за Garanti Koza Sofia Open личат още имената на Филип Колшрайбер (Германия), Жил Мюлер (Люксембург), Иржи Весели (Чехия), Мартин Клижан (Словакия), Адриан Манарино (Франция), Хьон Чун (Южна Корея), Лукаш Росол (Чехия), шампионът на двойки от Australian Open Симоне Болели (Италия), Робин Хаасе (Холандия) и др.

Основната схема е за 28 играчи. От тях 19 влизат по право, трима получават „уайлд кард“ от организаторите, две места се пазят за т. нар. Special Exempts и четирима влизат от квалификациите.

Списък на тенисистите, които ще играят в основната схема на състезанието в България и съответното им класиране в ранглистата на ATP.:

22. Виктор Троицки (Сърбия)

25. Роберто Баутиста Агут (Испания)

27. Гийермо Гарсия-Лопес (Испания)

29. Андреас Сепи (Италия)

34. Филип Колшрайбер (Германия)

38. Жил Мюлер (Люксембург)

41. Иржи Весели (Чехия)

43. Мартин Клижан (Словакия)

47. Адриан Манарино (Франция)

51. Хьон Чун (Южна Корея)

55. Лукаш Росол (Чехия)

58. Симоне Болели (Италия)

62. Серхий Стаховски (Украйна)

66. Робин Хаасе (Холандия)

82. Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина)

85. Ричардас Беранкис (Литва)

91. Евгени Донской (Русия)

93. Юки Бамбри (Индия)i

99. Тимо де Бакер (Холандия).