Десетки къщички изработиха учениците от петите класове в СОУ „Васил Левски“, които подредиха своите творби в изложба във фоайето на училището. Това е една от традициите в нашето училище, обясни пом.-директорката Стефка Мънгова. Вече осма година в часовете по домашна техника и икономика правят проекти, подбират материали и майсторят красиви домове с огради, дворчета, пейки и градини. Под ръководството на своите преподаватели Румяна Димитрова и Пламен Стоянов и тази година децата са претворили своите мечти в красиви и уютни къщички и дори замъци. 
Разнообразните архитектурни образци впечатляват с островърхи кули или с покриви от дървесна кора или слама, с високи прозорци или със симпатични балкончета. Учениците са оформили и интериорите, а също и дворните пространства. Като част от задачата в час е и калкулирането на всички разходи по „строежа“ - от проекта през материалите до труда. 
Жури от преподаватели ще избере най-добрите образци и ще връчи награди на отличените в последния ден преди коледната ваканция.