160-килограмова метална каса с намиращите се в нея 40 000 лева е открадната от месарската фабрика „Бозмов“ на ул.“Димитър Басарбовски“. Ударът е извършен в петък за времето от 20 до 21.20 часа от петима маскирани бандити.
Съобщение за обира във фабриката е подадено на тел.112 в 21.30 часа от охранителната фирма, в чиято дежурна част бил получен сигнал от специализираната техника.
На място охранителите установили, че от  канцелария в административната сграда на втория етаж е проникнато след отваряне на прозорец от ПВЦ дограма, от където е изнесена огромната метална каса. 
При оглед на терена зад фабриката униформените от Първо РПУ намерили сейфа с изкривена врата. Наоколо били разпръснати документи и вещи, но от парите нямало и следа.
Записите от охранителните камери показват, че петима мъже със скиорски шапки на главите са се качили на долепена до администрацията на фирмата едноетажна сграда и по покрива са стигнали до прозореца на счетоводството. След като са начупили ролетните щори, петимата влезли в помещението и изхвърлили огромната каса пак на покрива на помощната сграда. После я дотътрили до ската и там в шубраците развъртели метални лостове. След като успели да отворят вратата, маскираните изхвърлили цялото съдържание на касата настрани и взели само оставените в нея 40 000 лева. 
Сумата обаче им се е видяла малка, защото отново влезли в стаята на втория етаж и ровили за още пари. В това време се е чуло свистенето на гумите на колите на охранителната фирма и касоразбивачите се разбягали в различни посоки.
За два месеца това е четвъртата разбита фирмена каса. Общата сума на предните три кражби на пари от каси в магазини за електроуреди и мебели е близо 30 000 лева. Навсякъде бандитите са действали с маски и почеркът на четирите е много сходен.