Още една световна звезда ще остави артистичния си подпис на сцената на „Булстрад Арена“. Залата, която вече доведе в Русе „Назарет“, „Лорд ъф дъ денс“ и „Сухишвили“, а в неделя очаква Горан Брегович на 17 ноември догодина ще посрещне Дзукеро - меденият глас на италианския блус, който от десетилетия е запазена марка в шоубизнеса. Русе е вторият български град, в който бардът от Апенините ще изнесе концерт. Първата му спирка е Зала 1 на НДК в столицата. 
Аделмо Форначари е роден на 25 септември 1955 година в малкото италианско градче Ронкочези в областта Емилия Романя. Прозвището Дзукеро (Захар) получава още като дете от свой учител, който казвал, че е „сладък, като захар“ и го наричал „marmellata e zucchero“ („мармалад и захар“).
Песни, като „Senza una Donna (Without a Woman)“, „Il Volo“, „Baila Morena (Sexy Thing)“, „Occhi“ са малка част от хитовете на Дзукеро, които му носят световна популярност и много милиони продажби. 
В кариерата си той работи и записва дуети с музикални величия като Лучано Павароти, Ерик Клептън, Майлс Дейвис, Б.Б.Кинг, Брайън Адамс, Брайън Мей и други. Дзукеро е и единственият европейски музикант, участвал на световноизвестния фестивал Удсток (1994 г.). През есента на 2006 г. излезе последният му студиен албум „Fly“, а през ноември 2007 г. - последният му засега албум „All The Best“, включващ най-големите хитове на певеца, както и няколко нови песни.
Билетите за русенския концерт на италианският певец и композитор, който с еднакъв успех изпълнява песни от различни стилове, вече са в продажба.