Подигравка и размотавания на оператори на единния спешен телефон 112 докарали 2000 лева глоба на подпийнал рожденик, които обаче се възпротивил да ги плати.
Случаят е от 21 юли тази година, когато след полунощ мъжът започнал да звъни за помощ. За 3 часа успял да навърти 11 обаждания, с които искал някой да му се притече на помощ в дома му в кв.“Дружба 3“. По някое време агресията му нараснала и започнал да псува и обижда с грозни епитети оператори и полицаи. 13 минути след първото му обаждане на място в дома му пристигнал полицейски екип заедно с медици от Спешна помощ. Те се натъкнали на видимо пияния мъж, който им се оплакал, че пръстът му е порязан, като междувременно продължил да вдига чашки с наздравици в чест на своя рожден ден. Малко по-късно изгонил със съпровод от псувни и махленско ругаене отзовалите се спешни екипи. Униформените обаче набързо му написали акт за 2000 лева заради неправомерните сигнали до спешния телефон, който мъжът отказал да подпише. Впоследствие го обжалвал и пред съда.
В съдебна зала обаче недвусмислено бяха потвърдени причините, довели до глобата, след като бяха изслушани записите от разговорите на почерпения рожденик с операторите. 
Мъжът е използвал телефон 112 не по предназначението и при необходимост от спешна помощ при различни рискове за живота, а за предаване на множество заблуждаващи и неверни сигнали за помощ, до степен на свободен диалог с оператор и полицейски служители, използвайки множество ругатни и нецензурни изрази, след които са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, посочиха съдиите на първа инстанция и сметнаха, че той правилно е санкциониран за некоректното си и подигравателно поведение. Районните магистрати обърнаха внимание, че пияният рожденик е глобен минимално и потвърдиха акта. Решението може да се обжалва.