Лекоатлетката Стела Енева вече се готви за олимпиадата в Рио и очаква да бъде наградена на предстоящата церемония за "Спортист на годината". Тя завоюва злато в тласкането на гюле и сребро в мятането на диск на световното първенство за хора с увреждания в Доха през октомври. Енева е печелила отличието "Спортист на България за хора с увреждания" три пъти - 2010 г., 2012 г., 2013 г.

"Радвам се, че хората отново оцениха нашия труд и намерих място в класацията - коментира Енева пред "България Днес". - Беше тежка година. Положихме много усилия, за да пожънем успехи. Имах огромната подкрепа на моите приятели. Благодарна съм на община Варна и на Министерството на спорта за помощта. Занимавам се със спорт от 15 години, но за първи път всички сме толкова единни.

Подкрепяме се безусловно. Цял свят разбра какво може България и къде се намира нашата страна. Всеки от номинираните заслужава наградата "Спортист на годината". Ако зависеше от мен, бих посочила себе си като победител, казвам това в рамките на шегата. Истината е, че има доста хора, които останаха извън класацията. За съжаление винаги има някой, който е недостатъчно оценен.

В момента Стела Енева води подготовка за предстоящата параолимпиада през 2016 г. в Рио. Преди това тя ще се състезава на още два турнира. Единият от тях е европейското първенство през юни.