18 са крайно нуждаещите се хора с увреждания, които нямат близки и са в тежко състояние, а минималната сума, която трябва да се събере, е 8000 лева. Затова взехме решение да се постави урна, в която съветниците да дарят средства до края на сесията, а след това тя да бъде поставена в стаята на техническите сътруднички на третия етаж в Общината, за да може да се правят дарения и от общински служители, и от граждани. Това каза в началото на вчерашното последно за годината заседание на Общинския съвет председателят Христо Белоев. Урната ще бъде отворена след 12 часа в петък от специална комисия с председател д-р Теодора Константинова и петима членове, които ще съставят протокол и ще сключат договор с неправителствената организация „Свят за всички“. Колкото повече средства съберем, толкова повече хора ще бъдат обгрижени, допълни Белоев. 
Вчера в София пък бе подписан договорът за новите социални услуги „Домашен помощник“ и „Личен асистент“ на стойност 600 000 лева, като те ще стартират през март 2016 г.
Решението за благородния акт от страна на съветниците дойде след предложението на общинския съветник от „Глас народен“ Мериета Волф колегите й да излязат с декларация, че ще дарят по една заплата на общинското „Звено за услуги в домашна среда“. След обсъждане в здравната комисия обаче стана ясно, че декларацията няма задължителен характер, общинската услуга е приключила на 30 октомври и не може да се говори за непрекъсваемост, а освободените асистенти вече са регистрирани в Бюрото по труда. Това беше причината Волф да оттегли предложението си. Но то все пак стана повод съветниците да решат да събират средства за хора с увреждания в урна.