Момчета и момичета от школата на ВК „Дунав“ посрещнаха вчера с бурни аплодисменти звездата на българския волейбол и селекционер на държавния мъжки отбор Пламен Константинов. Константинов е на национално „турне“ из повечето родни центрове. Целта му е да се запознае със състоянието на школите и базата. Той пристигна в Русе след посещение в Добрич.
„Не знам дали знаете, но вашият град даде на България волейболисти от световна класа. Вие сте длъжни да се равнявате по тях. Бъдете силни в училище и всеотдайни в тренировките. Училището никога не бива да изостава за сметка на спорта и обратно. Надявам се, че един ден отново ще работя с национални състезатели от „Дунав“. Имах среща с кмета на Русе Пламен Стоилов, който обеща пълна подкрепа за подобряване на материалната база“, обърна се Константинов към младите дунавци.
Президентът на клуба Валери Андреев благодари на госта за визитата му в Русе и зарадва момчетата и момичетата с новината, че гостът ще ги дари с екипировка „Асикс“. Представител на „Асикс“ за България е легендарният русенски волейболист Любо Ганев. Андреев разкри, че националният селекционер разгледал „Булстрад Арена“, която може да бъде домакин на мачове от световното първенство през 2017 година.  
По-рано кметът Стоилов посрещна Константинов в кабинета си и му благодари, че лично е дошъл да зарадва състезателите на „Дунав“. 
„Русе ще бъде Европейски град на спорта през идната година. На „Булстрад Арена“ й отиват двубои в толкова атрактивен спорт като волейбола. Надяваме се да имаме шанса да бъдем домакини на световното първенство и да аплодираме горещо успехите на вашия отбор“, заяви кметът. 
Пламен Константинов благодари за готовността на Русе да бъде организатор на такава голяма проява и обеща съдействе за възраждането на русенския волейбол.