Властите в Лос Анджелис наредиха всички обществени училища в града да бъдат затворени, след като са получили неопределена за сега заплаха за сигурността на учебната система и близо 640 000-те ученици.

Надзорникът на училищата в Лос Анджелис Рамон Кортинес обяви, че е наредил затварянето на учебните заведения, след като полицията го е информирала за заплаха „отправена не само към едно училище, ами към много училища в тази училищна област“.

„По-рано тази сутрин получихме електронна заплаха, в която се споменава сигурността на нашите училища“, каза Стивън Зиперман, от полицията в града. „Решихме да затворим нашите училища днес докато не сме абсолютно сигурни, че нашите кампуси са сигурни“, допълни той.

Полицията и ФБР ще помага за претърсването на повечето от 1000 училищни сгради в града и околностите му, каза още Кортинес и допълни, че очаква операцията да приключи до края на деня. Според него извънредните мерки са били въведени отчасти и заради инцидента от началото на месеца в Сан Бернардино, когато двойка откри стрелба в рехабилитационен център, отнемайки живота на 14 души.