Тайната за щастливия брак е да се целувате, да казвате "обичам те" десет пъти седмично и да излизате на среща три пъти в месеца, установи американско проучване.

Изследването на 1000 американци показва още, че три изненадващи романтични жеста и десет дълбоки и смислени разговора на месец са от ключово значение за хармонична връзка. Споделянето на три хобита и интереси и ваканции два пъти в годината също са сред изискванията за щастие в любовта.

Оказва се още, че мнозина американци вярват, че тайната на идеалния брак е да приемаш недостатъците на партньора, доверието и способността да казваш "съжалявам". Прекарването на хубаво време заедно и забавленията също са в списъка с полезни за връзката неща.

"Всеки може да сключи брак, но е необходимо голямо посвещаване и усилия за идеален брак", заяви говорител на сайта OnePoll.com, който поръчал изследването. "Всеки иска да има идеален брак и изглежда, че малките неща като целувките и прегръдките са много важни. Макар те да изглеждат незначителни, малките жестове могат да помогнат на двойките да запазят близостта и интимността си", допълни говорителят.

Допитването, проведено от 30 януари до 9 февруари, установило още, че за идеален брак двойките трябва да правят секс три пъти в седмицата и да се прегръщат около седем пъти в същия период. Шест вечери, прекарани прегърнати пред телевизора, и две нощи навън с приятели всеки месец, както и две мини ваканции на година също спомагат за успешен брак. Три караници на месец също влизат в списъка с тайните съставки за идеална връзка.