Ресторант „Левента“ и отново хотел „Космополитън“ бяха определени за най-добри за годината туристически заведения в третото издание на конкурса „Дунавски лимес“ на Община Русе, организирано съвместно със Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. Журито в състав Вяра Михайлова - управител на туристическа агенция „Ретро“, Красимир Иванчев и Константин Неделчев от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и преподавателите от гимназията по туризъм Дафинка Кънчева и Димитър Тошков връчи общо 21 награди в различни категории.
„Теодора Палас“ бе определен за най-добър хотелски ресторант. Най-доброто заведение за бързо хранене за тази година е „Пикадили“, „Софа“ спечели наградата за най-добър кафе-бар, а „Канто“ - за нощно заведение.
Най-добрите самостоятелни стаи са тези на „Дирон“.  За бизнес хотел беше посочен „Сити арт хотел“, а „Одисей“ спечели наградата за най-добрия семеен хотел.
„Туроператор на годината с туристическа продукция на територията на Община Русе, ориентирана към вътрешния пазар за 2015 г.“ стана „Вени Травъл“. „Ем Джи Травъл“ бе отличена като „Русенски туроператор предлагащ комплексни туристически услуги на територията на Община Русе за 2015 г.“. В категорията „Туроператор на 2015 година за входящ туризъм на територията на Община Русе и българския дунавски участък“ наградата получиха и двете номинирани агенции „Дунав турс хотелс“ и „А.Н. Балкантурс“, за лоялната им конкуренция, партньорство и взаимопомощ.
Журито връчи специални награди за успешния дебют на хотел „Резиденс хаус“ и за гъвкава концепция в кулинарното предлагане на ресторант „Ню Хаус“. Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, за постигнати отлични резултати в подготовката на туристически кадри и успешно партньорство в сферата на туристическата дейност, беше дадена на Професионална гимназия по туризъм „И.П. Павлов“. Механа „Боляри“ взе приза за градска механа с автентична атмосфера и облик, а ресторант „Дон Никола“ - за успешен ресторантски дебют. 
Специална награда за дългогодишен и цялостен принос в развитието на обучителния, конферентен,  квалификационен и тим билдинг туризъм беше присъдена на туристическа агенция „Дирон“. „Сити хаус“ получи специална награда за иновативен ресторантьорски дебют, а хотел „Вега“ - за най-оценяван хотел на територията на Русе.