КАТ поднови регистрацията на автомобили след 35 дни пауза, дошла след изчерпване на номерата и липса на доставчик на нови заради обжалвана обществена поръчка. Поредният български парадокс блокира за повече от месец една от най-натоварените слежби на полицията и изнерви до краен предел мнозина собственици, които не можеха да ползват колите си.              
Областната дирекция на МВР потърси изход от ситуацията, като обяви обществена поръчка за изработване на нови табели. В нея пожелаха да се включат пет фирми и в крайна сметка спечели бившата фирма на МВР „Безконтактни мултиплексорни вериги“ /“БМВ“/, която преди време бе прехвърлена на подчинение на транспортното министерство.
Първата доставка на „БМВ“ е 2000 табели, останалите количества ще започнат да пристигат равномерно, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов.
Средно на ден в Русе се регистрират 100 автомобила. От спирането на дейността досега са изминали 23 работни дни, което значи, че около 2300 коли чакат да получат номера. 
Предвижда се от днес да се регистрират по 120 коли дневно, като всяка сутрин ще се определят тези, които ще минат до края на работното време според датата на отпечатване на молбите от 10 ноември насам, когато бе спряна регистрацията. Така чакащите най-отдавна ще минат първи.
Регистраторите, които за един месец  отпечатаха по 200-300 и повече заявления, също ще имат право на ден да поставят табели само на една кола. Това се прави, за да се избегне струпване на автомобили, а други, които са с по една внесена или новозакупена кола отново да чакат напразно.
Цената на една табела вече е 5.33 лева, а не 5.96 лева, както бе преди месец.