Русенският клуб „Локомотив“ /Русе/ получи златната купа като комплексен първенец в България за 2015 година. Тържеството се състоя в софийския хотел „Дияна“, а председателят на „железничарите“ Йордан Балтаджиев вдигна приза от ръцете на президента на федерацията Васил Мирчев. Русенската флотилия изпревари в тройката вечните си съперници от „Тракия“ /Пловдив/ и „Асеновец“ /Асеновград/. Те останаха на второ и трето място.
„Моите поздравления за треньорите Евгени Недев, Димитър Атанасов, Константин Велков, Цветан Георгиев и Гинка Павлова, които направиха така, че клубът ни да се превърне в абсолютен хегемон през последните години! Поздравявам и състезателите, записали този пореден успех! Пожелавам им пробив до медали на олимпийски игри, световни и европейски първенства“, каза пред „Утро“ Йордан Балтаджиев.
В рамките на празника бяха връчени и няколко индивидуални награди. Една от тях бе за русенския каякар Мирослав Кирчев, който спечели квота за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро. От няколко сезона той е състезател на „Левски“, но продължава да води подготовка при личната си треньорка от Русе Ева Пашева.
Мирослав заслужи и премия от 3000 лева.